Інститут Конфуція
Вінницького національного технічного університету
文尼察国立技术大学孔子学院

«Теракотовий кубок» у «Золотих студентів» факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії

22 грудня 2020 року відбулися інтелектуальні змагання, організовані Інститутом Конфуція ВНТУ, взяли участь в них 53 студентські команди. Зважаючи на ситуацією з пандемією захід відбувся в онлайн форматі.

Ігрові запитання турніру були присвячені китайській культурі. Вони стосувалися традицій китайського народу, релігійних вірувань, філософських учень, історії різноманітних винаходів. Зокрема йшлось про винахід зубної щітки, для якої використовували щетину зі свині, цвяхи з бамбуку, про 1,7 мільйона кубометрів деревини, що йде на виготовлення паличок для їжі, про випадковий винахід феєрверку, про три найпоширеніших мови світу (англійська, китайська, іспанська) та багато іншого.

Дізнались учасники гри й про походження вигнутих країв дахів китайських пагод. Стародавня китайська легенда повідомляє, що під час дощу небесні дракони полюбляють розважатись у дощових хмарах, а після цього, наче діти, катаються на гірках. От, щоб дракони не падали й не завдавали шкоди людям придумали спеціальні дахи.

Найкращі результати на дистанції в 24 ігрових запитання показали:

  1. «Золоті студенти» (ФІТКІ) 17 правильних відповідей
  2. «This is the End» (ФЕЕЕМ) 16 правильних відповідей
  3. «Золоті студенти-2» (ФІТКІ) 15 правильних відповідей