Інститут Конфуція
Вінницького національного технічного університету
文尼察国立技术大学孔子学院

50-а науково-технічна конференція ВНТУ: науковий міст між Україною та Китаєм

Пленарне засідання щорічної науково-технічної конференції з ініціативи директора Інституту Конфуція ВНТУ Анатолія Теклюка та співдиректорки з китайського боку Ван Хайчжень відбулося в форматі наукового телемосту між Вінницею та Ланьчжоу.

Відкрив пленарне онлайн-засідання наукового форуму ректор ВНТУ — заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Віктор Біліченко:

«Із великим задоволенням вітаю усіх присутніх з відкриттям конференції! Особливу подяку я хочу висловити вельмишановним представникам Ланьчжоуського політехнічного університету, які доклали зусиль для зміцнення партнерських відносин між нашими університетами. Співпраця з Ланьчжоуським політехнічним університетом — один з наших найважливіших міжнародних проектів. Наша дружба має досить тривалу історію, а зараз, завдяки створенню Інституту Конфуція ВНТУ, відкриваються нові горизонти для спільних культурних, освітніх та наукових програм. Попри складні виклики, з якими зараз зіткнувся світ, Інститут Конфуція ВНТУ вже сприяє зростанню інтересу до китайської мови, культури та освіти, як серед працівників і студентів нашого університету, так і серед жителів Вінниці, регіону та країни в цілому. Ця конференція стане інтерактивним майданчиком для обміну науковими знаннями і досвідом, для вибудовування теплих взаємостосунків, для кращого розуміння особливостей наших країн і зміцнення культурних зв’язків».

Ректор Ланьчжоуського політехнічного університету, професор Жуй Чжиюань навзаєм подякував за наукову синергію і побажав конференції високої продуктивності.

Потому про результати наукової діяльності ВНТУ за минулий 2020 рік розповів перший проректор вишу, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко.

Далі наукові доповіді виголосили науковці Ланьчжоуського політехнічного університету Чи Веньшен, ЧжаоФуцин, Ван Чженчжен та ЧжанРенхуй і вчені Вінницького національного технічного університету В’ячеслав Ковтун, Петро Лежнюк та Олег Хома.

Матеріал з сайту Прес-центру ВНТУ